Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006

Αλλαγη πορείας;

Αλλαγή πορείας

.

Σήμερα 5 Νοέμβρη 2006, στην Όαση στο Πόρτο Ράφτη, γράφτηκε ο επίλογος μιας σημαντικής πορείας για την ΟΣΠΑ.

Αλλαγή αρχής της.

Ο πρόεδρος της ο Κος Κωτούλας Χρήστος, έκανε τον απολογισμό του. Για αυτά που κατάφερε και γι αυτά που δεν κατάφερε.

.

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο αποχωρών πρόεδρος, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για τον τόπο.

Επίμονος, εργατικός, με υψηλό επίπεδο νοημοσύνης κατάφερε για πολλά χρόνια άλλοτε να καταγράφει και να υπερασπίζεται, και άλλοτε να καταγγέλλει θέματα που άπτονται του Πόρτο Ράφτη.

Ομολογουμένως δημιουργείται κενό με την απουσία του.

Στα αρνητικά του σημεία θα καταλογισθούν οι διαδικασίες με τις οποίες ήθελε να «περνά» θέματα. Είχε έναν «ύποπτο» τρόπο να καταγράφει υπέρ του, ψηφίσματα και αποφάσεις, που πολλοί αναρωτιόντουσαν πως φθάσαμε στο σημείο «Γ» χωρίς να περνάς κατ΄ανάγκη και από το σημείο «Β».

Προγραμμάτιζε από καιρό το τελικό «δεδικασμένο» αποτέλεσμα και απλώς έμελλε να βρεθεί ο τρόπος πραγματοποίησης του.

Σ αυτά τα θέματα ήταν πράγματι αριστοτέχνης.

.

Το αποτέλεσμα βέβαια ΜΗΔΕΝΙΚΟ, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, που δεν κατάφερε να αναδείξει ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο. Και αυτά τα αναλύουμε χωρίς να είμαστε μεγάλοι εκλογομάγειροι σαν τον Λαλίωτη.

.

Ακόμη και την τελευταία στιγμή, δολοπλοκή με τον εκπρόσωπο του συλλόγου του Λιγουρίου. Λες και δεν θέλουν την συλλογικότητα των συλλόγων, αλλά την υφάρπαξη ψήφων προς όφελος τους.

Μ αυτό τον τρόπο μπορείς να κάνεις διοίκηση ;

.

Αλλά γιατί να μιλάμε για διοίκηση για την ΟΣΠΑ, όταν ο λόγος ουσιαστικά της ύπαρξης της είναι η καταγραφή ,η καταγγελία και σαφώς η υπεράσπιση των συμφερόντων του Πόρτο Ράφτη.

Σαφέστατα δεν είναι το «όχημα» για την ανάδειξη δημοτικής εξουσίας.

Αν γινόταν αυτό, τότε ποια θα ήταν η ΟΣΠΑ για να ελέγχει, να αναδεικνύει, και να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα της δημοτικής εξουσίας, δηλαδή θα κατάγγελνε το εαυτό της;.

.

Τελικά η ΟΣΠΑ πρέπει να υπάρχει για τους προαναφερόμενους λόγους, και αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα δημοτικά, να είναι ανεξάρτητοι απ αυτήν.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ΟΣΠΑ δεν μπορεί να είναι το πολιτικό όχημα για την Δημοτική εξουσία.

.

‘Οσοι είμαστε στους συλλόγους και κατ επέκταση στην ΟΣΠΑ, δεν σημαίνει ότι όλοι θα κινηθούμε με το ίδιο όχημα για την δημοτική εξουσία.

Αυτό καταγράφτηκε και στις εκλογές.

Περίπου εβδομήντα (70) συμπολίτες μας «κατέβηκαν» στις εκλογές, εκ των οποίων ΜΟΝΟ οκτώ (8) είχαν κατέλθει με το «όχημα» της ΟΣΠΑ. Αναδεικνύεται περίτρανα ότι οι «οκτώ» ήταν έντονη μειοψηφία στο σύνολο των συνυποψήφιων του Πόρτο Ράφτη.

Οι μόνοι υπερασπιστές των δίκαιων του Πόρτο Ράφτη είναι ΟΛΟΙ οι δημότες του Πόρτο Ράφτη.

.

.Φιλικά

.

Μ Ανδρέου.

Posted by Picasa

Website Counter
Free Counter